Verkiezing vlag land van Maas & Waal

Hieronder ziet u de de drie genomineerde vlaggen die DE vlag van het land van Maas en Waal kunnen worden.
U kunt tot en met 26 november stemmen op 1 van de drie ontwerpen.

Vlag 1

1. Vlag.jpg

Het onderste vlak is groen gemaakt wat het landschap voorstelt. In het midden een blauw vlak met de letters M en W van Maas en Waal in de vorm van golvend water. Deze stromen als het ware de vlag in en uit. Boven een wit vlak dat de lucht voorstelt. In het midden en tussen de twee ‘rivieren’ het land van Maas en Waal in het geel in een vaandel vorm met een blauwe rand die extra kracht geeft aan de vlag.

Vlag 2

2. Vlag.JPG

De opzet is niet gebaseerd op herkenbare historische elementen, het beeld (de vlag) moet immers iedereen aanspreken. Het gegeven “Maas en Waal” omsluit m.i. de hele regio zonder persoonlijke en emotionele voorkeuren. Men is blijven spelen met de M en W, de golfjes, de regio tussen de rivieren. Een ander belangrijke punt is dat de vlag van twee kanten bekeken kan en mag worden, zonder storende gespiegelde elementen.

Vlag 3

3. Vlag.JPG

Het ontwerp bevat de twee gespiegelde (en enigszins abstracte) letters W en M. Zij liggen, net als het Land van Maas en Waal zelf, ingesloten tussen de rivieren (de twee blauwe lijnen). De plaatsing van de letters correspondeert daarbij met de ligging van de rivieren, de Waal boven/noordelijk en de Maas onder/zuidelijk. Voor de kleuren groen en blauw is gekozen omdat zij het meest voorkomend zijn in het Maas en Waalse landschap.

Stem op uw favoriet!

U kunt hieronder het bolletje voor vlag van uw keuze aanvinken.
Verder dient u uw naam en mailadres in te vullen. Ook willen we graag weten uit welke gemeente er wordt gestemd.
Deze gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Ik stem op: *
Naam *
E-mailadres *
Ik ben woonachtig in de gemeente: *